Hacı Mustafa Eren Hafız İmam Hatip Ortaokulu

Vizyon: Okulumuz Karadeniz bölgesinin çok önemli bir dini anlayış ve yaşayışın dinamiği olan hafızlık müessesesinin devamlılığını sağlayan , kültürel mirası değerlendirebilen, yaşanan hayatı yorumlayabilen, problemlere çözüm üretebilen, mesleğinde önder, saygılı ve sorumlu bireyleri yetiştiren bir kurum olmaya adaydır. Kısaca imam hatiplerin kurucusu Mahmud Celaleddin Ökten´in tabiriyle " Asrın ihtiyaçlarını müdrik, doğuyu ve batıyı iyi bilen, dindar desinler diye taassup sahibi olmayan, aydın desinler diye dininden taviz vermeyen tavizsiz fakat müsamahakar bir gençlik yetiştirmekt.r"

Misyon: Yüksek kapasiteli öğrencilerin daha üst bir islami anlayışa vakıf olması, İslami hizmetlere bilgi ve becerileriyle katkı sağlayan, Hafız doktor, hafız mühendis, hafız bilim adamı yetiştirmek. Gelenekten ve maziden ilham almak, çağı doğru okuyabilmek, istikbali Müslümanca inşa edebilmektir.

Başarılar:

Saatler: 08:30 16:00